Sports

Hjemmebane kan føre Vejle til overlevelseNedrykningstruede Vejle bliver ved med at skrabe point sammen på hjemmebane. Point-stimen er nu på seks kampe.

Trods en udligning til 2-2 af Viborg i overtiden, så er der alligevel lidt at glæde sig over i nedrykningstruede Vejle Boldklub.

For første gang i mere end to årtier er det nu lykkedes vejlenserne at få minimum et point i seks hjemmekampe i Superligaen i træk. Sidst det skete var tilbage i 1997/98-sæsonen.

Højrebacken Tobias Mølgaard glæder sig over, at der trods alt er fremgang at spore med fire sejre og to uafgjorte i de seneste seks hjemmekampe.

– Det er dejligt, at der kan hives nogle positive statistikker frem, især i denne her periode. Der har ikke været mange af dem, så det gør vel, at man tror lidt ekstra på det, det må jeg indrømme, siger han.

Vejle har hentet 16 ud af holdets i alt 18 point på hjemmebane i indeværende sæson, og det frustrerer Tobias Mølgaard, at Vejle har været så dårlige på udebane.

Alligevel vælger han at fremhæve det positive ved, at holdet i stedet har været gode på hjemmebane.

– Vi skal i gang på udebane. Ellers ser det svært ud, men det tror jeg også, at vi kommer til.

– Det er frustrerende, at vi ikke har leveret bedre på udebane, men hvis man trods alt skal tage de positive briller på, så har vi været rigtig gode på hjemmebane, og vi har vist, at det er svært at komme her (på Vejle Stadion, red.) og spille.

– Vi skal vinde vores resterende hjemmekampe, og så skal vi selvfølgelig i gang på udebane, det er klart, siger Mølgaard.

Den 25-årige forsvarsspiller fremhæver opbakningen fra lægterne som en af de helt store grunde til, at Vejle er lykkedes med at hente stort set alle holdets point i Nørreskoven.

– Opbakningen er fantastisk. Nu har jeg været her i en del år, og jeg ved, hvordan de både bakker op i de gode tider og i de dårlige tider.

– Det var imponerende fra tilskuerne i dag, og det har det generelt været i hele min tid i klubben. Det er en skøn tilgang, Vejle som by har til fodbold, fortæller højrebacken.

Vejlensernes cheftræner, kroatiske Ivan Prelec, ser gerne, at hans spillere får overført det gode spil til holdets udekampe.

– Vores hjemmekampe giver helt sikkert nogle ekstra kræfter, fordi vi spiller foran vores egne fans. Opbakningen giver os de sidste par procenter i kampene, så vi kan præstere bedre, men vi står også i en situation, hvor vi er nødt til gå hårdt ind i hver kamp, uanset om vi spiller hjemme eller ude.

– Vi er nødt til at tage alt det, der overhovedet kan lade sig gøre, med fra alle kampe, siger Ivan Prelec.

Vejle Boldklub har fire point op til FC Nordsjælland, der ligger på den gode side af nedrykningsstregen. I næste runde har holdet muligheden for at forbedre statistikken på udebane, når holdet gæster OB i Odense.

/ritzau/Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.